Dior kläder

Sponsrade länkar


Dior är ett franskt lyxmärke som tillverkar kläder i haute couture; kläderna säljs i första hand i konceptbutiker i världens ledande modestäder. Dior är populärt bland miljardärer och kungligheter.

Dior

Dior är ett franskt lyxmärke som grundades år 1945. Märket tillverkade inledningsvis kläder, men utökade sedan tillverkningen till att även omfatta skor, väskor, parfymer, accessoarer och kosmetik. Många av plaggen från Dior tillverkas i haute couture, vilket innebär att de skräddarsytts för att enbart bäras en eller ett fåtal gånger. Många av plaggen tillverkas dock i något större skala än så och säljs dyrt i de exklusiva konceptbutikerna.

Svåråtkomligt märke på nätet

De riktigt exklusiva märkena hör sannolikt till de få produktgrupper som inte vunnit terräng på nätmarknaden. Dior återfinns på nätet enbart i blygsam omfattning – i första hand finns Dior på marknaden för kosmetik och parfymer. Det faktum att inte ens jättar som Nelly och Asos tillhandahåller märket talar för den grad av exklusivitet som varumärket de facto utstrålar. Till sammanhanget hör dock att inte ens miljonärer utan tvekan kostar på sig att klä sig i Dior. Märket är snarare öronmärkt för kungligheter och miljardärer – prinsessan Estelle har t.ex. setts klädd i exklusiva plagg från varumärket.

Dior kläder i exklusiva konceptbutiker

Kläder från Dior bör således provas på förhand och eventuellt måttanpassas efter köparens kroppsform. Det bästa sättet att shoppa kläder från Dior är således att titta in i någon av märkets konceptbutiker. Någon renodlad konceptbutik finns dock inte inom Norden. I London finns emellertid hela sju märkesbutiker. Enbart Paris slår detta antal med råge.

Sponsrade länkar