Träningskläder

Sponsrade länkar


Syftet med dagens träningskläder tycks inte vara att de designats för att svettas maximalt; träningskläderna ska istället se moderiktiga ut – utan att göra avkall på funktionaliteten.

Träningskläder för inomhusträning
Träningskläder bör fokusera på bekvämlighet oavsett vilket typ av plagg som än avses.

Trender och mode lyser igenom dagens träningskläder; från att tidigare enbart ha fyllt en praktisk funktion, används träningskläder numera i uppvisningssyfte på gym och träningslokaler. Den som inte håller sig till rådane mode klassas lätt som gammaldags och omodern.

Billiga träningskläder efterfrågas trots allt

Bland hobbyatleter är det – paradoxalt not – vanligt att man dels köper en uppsättning moderna träningskläder från Cashall, Rönisch, Freddy eller Puma, dels en uppsättning billiga träningskläder på nätet. De dyra märkesplaggen används uteslutande på gymmet, medan de billiga kläderna används för individuell träning hemma – eller jogging på fritiden – för att inte slita ut märkesplaggen. I samband med shopping av träningskläder online bör man i första hand tänka på följande:

  • Träningskläder är flexibla och töjbara – även de plagg som har en till synes figurnära passform. Således kan även dyrare märkesplagg beställas på nätet.
  • I samband med onlinebställningar bör man komma ihåg att nätbaserade detaljister ofta undviker att skilja på träningskläder för herr och dam – de betraktar helt enkelt träningskläderna som könsneutrala, även om tillverkaren tillhandahåller könsspecifika modeller.
  • Träningskläder i stora storlekar finns ofta att tillgå online – men tänk på att priserna kan vara något högre än priserna på motsvarande plagg i standardstorlekar.

För den som kan nöja sig med märkeslösa träningsplagg brukar Intersport och Stadium sälja träningskläder med sina egna logotyper. Dessa håller i regel håller högre kvalitet än de märkeslösa träningskläder som återfinns hos udda webbutiker.

Sponsrade länkar