Barnkläder

Sponsrade länkar


Den som är ute efter att handla billiga barnkläder bör handla plaggen online; utbudet på nätet är i det närmaste obegränsat. Tänk dock på att storleksmärkningen hos olika tillverkare av barnkläder kan variera med flera storlekar.

Rosa barnklänning
Traditionell flickklänning i rosa basfärg med vita prickar och axelband.

Numera återfinns barnkläder i en rad olika stilar; alltifrån barnkläder i retro till coola barnkläder med vuxenmotiv förekommer på den svenska nätmarknaden. Tuffa barnkläder, t.ex. barnklänningar med vida urringningar och tighta midjor, är både provocerande och nymodiga. Det stora utbudet på marknaden har pressat ner priserna såtillvida att det knappast lönar sig att köpa begagnade barnkläder – såvida det inte är frågan om märkeskläder för barn, som fortfarande är billigare som begagnade.

Ekologiska barnkläder – en ny trend

En av de senaste trenderna heter ekologiska barnkläder; det handlar om att kläderna är framställda i miljömärkta fabriker utan kemikalier. Ekologiska barnkläder får inte heller vara tillverkade av barnarbetare. Det främsta problemet för konsumenten är dock svårigheten att kontrollera huruvida kläderna verkligen är ekologiska. I skrivande stund utgör butikerna Ecoloco, Ekotextil.se och Bonkeli ett urval av återförsäljare som enbart specialiserat sig på ekologiska barnkläder.

Specialbutiker med barnkläder online

Den som vill skapa en unik outfit till sitt barn bör satsa på barnkläder från mindre åteförsäljare, som erbjuder produkter i hög kvalitet. Majoriteten av barnkläderna säljs nämligen av de stora kedjorna, vilket gör det möjligt att skapa en unik outfit genom att inte handla sina kläder hos dessa. Vi har kikat närmare på produkter från återförsäljare såsom Babyroom, Babyshop, Me&I och Okidoki – butiker som i vårt tycke erbjuder förhållandevis prisvärda och billiga barnkläder med ett högt mått av personlighet.

Sponsrade länkar