Damkläder

Sponsrade länkar


Efterfrågan på billiga damkläder online har skapat ett enormt utbud av postorderbutiker. Ett tips för den som vill klä sig unikt – utan att lätta alltför mycket på plånboken – är att undvika de större kedjorna.

Moderna damkläder
Färgglad och modern outfit. Tänk på att anpassa både skor och väska till basplaggen.

Damkläder är en samlad beteckning för plagg som bärs explicit av damer. Hit hör t.ex. klänningar, kjolar och höft- och bysthållare. Utbudet av damkläder är betydligt större än motsvarande utbud av herrkläder; bland annat finns det en handfull butikskedjor som enbart fokuserar på damkläder, däribland Lindex och In Wear. Tänk dock på att inte alla butikskedjor har någon motsvarande försäljning av damkläder online. De kedjor som tillhandahåller onlineförsäljning har dock i regel ett begränsat utbud av storlekar, som enbart omfattar de mest efterfrågade storlekarna. Damkläder i stora storlekar kan således vara svåra att få tag på inom ramen för olika tillverkares ordinarie produktsortiment – såväl online som i den fysiska handeln.

Snygga damkläder – att tänka på innan köpet

Huruvida ett plagg upplevs som snyggt i omgivningens ögon styrs av en växelverkan av vad som för stunden är modernt och hur plagget klär bäraren vad gäller färgval, mönster och passform. Det som är unikt är också snyggt, medan det slentrianmässiga upplevs som tråkigt och smaklöst trots att plaggen inte på något sätt kan betecknas som fula. Således är det viktigt att:

  • Prioritera damkläder från butiker som omgivningen inte känner till, t.ex. utländska webbutiker eller äkta vintage.
  • Skapa en outfit med plagg från olika återförsäljare och märken. Undvik således att bli en reklamfigur för en och samma butikskedja.
  • Se till att plaggen matchar kroppens former, reducerar skavanker och framhäver de kroppsdelar som man som bärare är mest nöjd med.

Sist men inte minst – låt dig inte luras av det ständiga tjatet om att damkläder alltid är billigast att köpa online. När fysiska klädbutiker rear ut sina damkläder annonseras reapriserna i regel inte ut online. Att fynda damkläder på rea görs således allra bäst i den traditionella handeln.

Sponsrade länkar