Yogakläder

Sponsrade länkar


Ett lyckat yogapass är ytterst beroende av bekväma yogakläder. Obekväma kläder leder till att tankarna fokuserar på klädernas brister och berövar yogaträningen sin andlighet.

Yogalinne
Yogakläder ska vara bekväma och gärna tillverkade av ekologisk bomull. Denna tröja är inte optimal för långa yogapass då den saknar en värmande huva.

Personer som utövar yoga bör anpassa sin klädsel från topp till tå efter träningens förutsättningar. Såväl traditionell yoga som poweryoga utövas utan fasta skor; något som leder till att valet av strumpor blir särskilt viktigt. Tänk på att välja ett par halkfasta strumpor som håller värmen så att energin inte försvinner ut via fötterna. Strumporna ska dessutom vara töjbara såtillvida att tårnas rörelser inte hämmas av strumphöljet. Yogakläder behöver inte köpas i särskilda yogabutiker utan kan med fördel köpas online eller i vanliga sportaffärer som Stadium eller Intersport där de är betydligt billigare.

Konsten att välja yogabyxor och tröja

Tänk i första hand på att välja ett par yogabyxor som ger stöd åt mage och rygg. Byxor som kan rullas upp och ner brukar också rekommenderas; inte minst för optimal temperaturkomfort och för att undvika svettlukt under passet. Tröjan ska vara mjuk, gärna tillverkad i ekologisk bomull, och vara utrustad med en huva, som hindrar huvudet från att frysa. Övriga tillbehör till yogapasset:

  • Yogafilt som används för att hålla kroppen varm i slutet av yogatimmens meditationsövningar.
  • Klossar som används för att reducera avståndet till golvet. Klossar av bambu är mer estetiska än de vanligare lättviktsklossarna.
  • Yogabälten på drygt två meter som används för stretchning. Bältet bör inte vara tillverkat av ett material som glider ur händerna.

Det viktigaste honnörsordet för yogakläder är bekvämlighet och att de tillåter dig som utövare av yoga att helt ge dig hän åt övningens fysiska och andliga dimensioner.

Sponsrade länkar