Hope kläder

Sponsrade länkar


Hope är ett inhemskt varumärke som säljer kläder med en typisk svensk formgivning. Enkelhet och tidlöshet tycks vara honnörsorden för märkets kläddesigners.

Hope

Hope säljer svenskdesignade kläder som präglas av en enkel tidlöshet som nästan gränsar till det gåtfulla. Märket har funnits på marknaden i ett tiotal år och har numera en märkesbutik i Köpenhamn. Kollektionerna är propert enkla och verklighetsnära; därför håller de också måttet ur modesynpunkt i flera säsonger. Kvalitetsintrycket är vidare tillräckligt högt för att kläderna varken ska blekna eller slitas sönder i tvätten.

Värden som återspeglar den svenska folksjälen

Kläderna kan emellertid inte betraktas som överdrivet flashiga, utan fångar snarare den svenska folksjälens svårmod och gåtfullhet på ett förtjänstfullt sätt. Hope presenterades till en början på Dramaten mot bakgrund av filmen Det sjunde seglet av Ingmar Bergman. Hopes kollektion marknadsfördes i detta spektrum mot svensk stormig natur – däribland vågor som slog aggressivt mot Gotlands karga klippor.

Robusta vardagskläder med moderna inslag

Inspirationen till märkets herrkläder är av allt att döma hämtad från de robusta arbetsplagg som för några årtionden sedan återfanns på arbetsplatser som dominerades av män. Damkläderna har emellertid inte denna robusta touch, utan är betydligt mer delikata till sin karaktär. Den som vill hämta inspiration från märket kan förslagsvis kika in på Hopes officiella hemsida (hope-sthlm.com). Här finns även, förutom information om märkets fysiska butiksutbud, möjlighet att handla märkets produkter på nätet.

Sponsrade länkar