Herrkläder

Sponsrade länkar


Det billigaste sättet att komma över herrkläder är att handla dem online. Standardsortimenten omfattar dock sällan herrkläder i stora storlekar. Gravt överviktiga kan således tvingas skräddarsy sina plagg.

Flashigt herrmode
Ungdomlig outfit, som tar fasta på aktuella modetrender. Risken med denna typ av outfit är att bristen på tidlöshet gör att trenderna urvattnas efter något år.

Den som är på jakt efter funktionella och tidlösa herrkläder bör satsa på försiktiga mönster och färger som är gångbara under lång tid – t.ex. svart, mörkbrunt och grått. För att plaggen inte ska bli tråkiga – vilket ofta händer i fråga om neutrala klädesplagg – kan man istället ge liv åt sin outfit med hjälp av roliga tillbehör i form av färggranna slipsar, synliga manschettknappar eller en exklusiv klocka. Hög materialkvalitet hos själva basplaggen bidrar också till en positiv visuell upplevelse.

Billiga herrkläder bör provas på förhand

Stilrena och strama linjer, som ger intrycket av att kläderna har skräddarsytts utifrån bärarens kroppsmått, skapar ett dyrt helhetsintryck. Den som t.ex. lyckas komma över en billig kostym i hög kvalitet – som matchar kroppen perfekt – kan räkna med att skapa ett intryck som vida överträffar den blygsamma prislappen. Detta gäller förstås standarplagg som kostymer, herrbyxor och kavajer. Lite ovanligare klädtyper – t.ex. herrkläder i vintage – är naturligtvis betydligt svårare för allmänheten att prisbestämma. Generellt gäller dock att den som vill se snygg ut till en minimal kostnad får ägna lite mer tid åt att leta bland olika butiker – liksom ägna mer tid i själva provrummet.

Handla herrkläder på nätet

Nätet erbjuder ett brett urval av snygga herrkläder, men som alltid i fråga om nätshopping bör man tänka på att det verkliga plagget kan avvika märkbart från det bildmaterial som presenteras på nätet. Till fördelarna med att handla herrkläder online hör emellertid det faktum att herrkläder, i gemen, har en betydligt mer homogen storleksmärkning än damkläder. Således är det säkrare att handla herrkläder utan att de har provats på förhand. Tänk dock på att stora herrkläder utanför btuikernas ordinarie storlekssortiment kan behöva provas på förhand; här är nämligen variationerna mellan olika tillverkare och återförsäljare högst påtagliga.

Sponsrade länkar