Billabong kläder

Sponsrade länkar


Billabong är ett klädmärke med rötter i Australien; till en början förknippades märket med extremsporter och action. Numera vänder sig Billabong till en bred ungdomlig publik.

Billabong

Billabong har en brokig bakgrund på marknaden för actionkläder; märket har sedan lanseringen år 1973 förknippats med såväl skateboard som surfing. Namnet är slang och betyder något i stil med stor våg eller tsunami. Numera är märket mera vardagsbetonat och säljer alltifrån jeans till väskor, badkläder och strandplagg. Märket har således satsat på att helt frångå den ursprungliga målgruppen och är följaktligen betydligt mer kommersiellt numera än tidigare.

Billabong kläder online

För den som vill fynda Billabong på nätet rekommenderas i första hand detaljister såsom Zoovillage, Stayhard och Modegallerian. I övrigt återfinns märket hos en rad detaljister med lokal förankring, däribland No Comply i Göteborg och T-12 i Stockholm. Hela T-12-kedjan tillhandahåller för övrigt ett bra utbud av märkesprodukter från just Billabong.

Lyxmärke för ungdomar

Märket Billabong är ett respekterat trendmärke bland unga högstadie- och gymnasieelever. Märkets status återspeglas emellertid i prissättningen, som är allt annat än låg. Till märkets försvar kan dock sägas att kvaliteten är hög till den grad att de pengar som lagts ut inte går till spillo. Plaggen från Billabong håller nämligen måttet ur flera aspekter; designen är ungdomligt tidlös och kommer således inte att bli urvattnad på länge. Obevandrade köpare bör dock känna till att märkets design fortfarande utstrålar en lätt touch av inslag från extremsportsvärlden.

Sponsrade länkar