Nikita kläder

Sponsrade länkar


Nikita är en av få tillverkare av actionsportkläder enbart riktade till tjejer. Det isländska märket, som primärt fokuserar på street i en utmanande design, är i skrivande stund en klar favorit på marknaden.

Nikita

Nikita är ett isländskt klädmärke, som grundades för ett tiotal år sedan av designern Heida Birgisdottir. Kläderna såldes initialt i en liten butik i Reykjavik, men expanderade snabbt till olika nätbutiker i utlandet. Nikita finns att köpa på marknaden i ett trettiotal länder hos sammanlagt 1500 detaljister. I Sverige återfinns klädmärket Nikita hos renommerade nätbutiker som Nelly, Topstreetwear och Sportamore.

Sportkläder med multifunktionella inslag

Märket Nikita var ursprungligen ett klädmärke riktat till tjejer med ett gediget intresse för brädsporter och street. Inom loppet av tio år har märkets produktutbud breddats till att omfatta alltifrån skor till vandringskläder och flashiga festplagg. Den som är tjej kan idag klä sig från topp till tå i kläder från Nikita – både i informella och mera vardagliga sammanhang. Coolt, tufft och trendigt är i vårt tycke lämpliga ledord som beskriver märket och dess framställningssätt.

Webbutik som kräver registrerat användarkonto

Nikita tillhandahåller en webbutik på märkets officiella hemsida (nikitaclothing.com). Den som vill handla Nikita kläder online bör emellertid registrera ett användarkonto; inloggning krävs därefter inför varje köp. Även de som inte handlar online – utan istället väljer att handla i den fysiska handeln – bör logga in för att ta del av riktpriserna för de olika plaggen. På så sätt kan man få en uppfattning om vad plaggen bör kosta – i den fysiska handeln kan klädpriserna nämligen variera stort.

Sponsrade länkar