Prematurkläder

Sponsrade länkar


Prematurkläder – eller riktigt små babykläder för tvillingar och för tidigt födda barn – är svåra att hitta i den fysiska detaljhandeln. Däremot erbjuder nätet gott om prematurkläder i storlekar ner till 30.

Babykläder
Bilden illustrerar de babykläder som är vanligast förekommande i butikernas sortiment. Riktigt små babykläder – s.k. prematurkläder – är däremot svåra att komma över.

Risken att för tidigt födda barn drunknar i de minsta babykläderna i handeln är minst sagt överhängande. De stora butikskedjornas standardutbud börjar nämligen ofta runt storlek 50, medan minstingarna kan behöva kläder ända ner till storlek 30. Föräldrar till riktigt små barn måste i regel söka lyckan online. Den som jagar prematurkläder bör i första hand hålla utkik efter märkena Joha, Troll och Fixoni.

Sy prematurkläder själv

Den som gillar att sy kläder kan roa sig med att sy sina prematurkläder själv; på så sätt kan man ge barnets klädesplagg en personlig touch. Börja med att sy enkla prematurkläder som små bodies, sovpåsar, omlottröjor och pyjamasplagg. För den som inte vill, kan eller orkar sy prematurkläder kan följande butiker på nätet särskilt rekommenderas:

  • Yorrik – tillhandahåller ett stort utbud av barnkläder för de allra minsta barnen i åldern 0-1 år.
  • Minus56 – webbutik som enbart riktar sina produkter till små och för tidigt födda barn.
  • Småfrön barnkläder – webbutik med ett tiotal plagg med beteckningen prematurkläder.

Den som har tur kan ibland komma över prematurkläder i storlek 40 hos de stora butikskedjorna, t.ex. på H & M. Men eftersom babykläder sällan behöver provas på förhand – passformen får gärna vara lite lös – är det både enklare och smidigare att handla prematurkläder online.

Sponsrade länkar