Jack and Jones

Sponsrade länkar


Jack and Jones ingår numera i danska Bestseller Group och säljer jeans riktade till ungdomar. Plaggen håller låga priser och hög kvalitet; de är vidare extroverta, coola och utstrålar självsäkerhet.

Jack and Jones

Jack and Jones är en av de ledande tillverkarna av herrkläder – i första hand jeans, tröjor och t-shirts – på den europeiska marknaden. Företaget, som ägs av det danska familjeföretaget Bestseller och därmed ingår i Bestseller Group, tillverkar kläder efter nyckelorden cool, confident och casual. Jeansen designas av professionella designers utifrån mottot att alltid vara coola. Märket satsar på jeans med en perfekt passform – lösa jeans av typen street och hiphop är således inte varumärkets styrka. Jack and Jones säljer även en rad accessoarer – de flesta kompatibla med märkets jeans och tröjor.

Märke med fyra produktklasser

Jack and Jones delar in sina produkter i fyra olika produktlinjer; Jeans intteligence, Vintage, Premium och Premium tech. Den första riktar sig till unga killar på jakt efter trendiga passformer, tryck och färgkombinationer. Vintage är inte – som namnet antyder – enbart fokuserat på gamla trender, utan blandar gammalt och nytt på ett förtjänstfullt och originellt sätt. Jeansen är slitna från början och kan således ge intryck av secondhand. För produktlinjen Premium är klassiskt det främsta ledordet, medan Premium tech kännetecknas av multifunktionella sportplagg som även kan användas i vardagliga situationer.

Konceptbutiker och detaljister

På den svenska marknaden har varumärket Jack and Jones konceptbutiker och detaljister på ett femtiotal olika orter. Den som vill shoppa Jack and Jones online kan bland annat vända sig till Nelly, Boozt, Meinto eller Asos – såvida man inte kan tänka sig att handla i webbutiken på varumärkets egen hemsida.

Sponsrade länkar