Diesel kläder

Sponsrade länkar


Diesel kan med rätta räknas till de stora kvalitetsmärkena bland jeans. Såväl mode som kvalitet är alltid på topp – märkets kollektioner uppdateras dessutom regelbundet.

Diesel

Diesel ingjuter respekt bland alla som intresserar sig för jeans och jeansmode. Hårdtvättade jeans med förslitningar hör till märkets utmärkande drag, men även klassiskt blått, ljusblått och svart är vanligt förekommande i märkets färgflora. Ljusblått är ett återkommande inslag i vårkollektionerna, medan höstkollektionerna kännetecknas av svart och klarblåa toner. Ett återkommande inslag i kollektionerna är också klassiska jeans från 1950- och 1960-talen – så kallade work-wear. Jeansen ska vara funktionella, ha en tuff attityd och samtidigt vara moderna.

Doldis fram till 1990-talet

Diesel var fram till 1990-talet ett okänt klädmärke, som i första hand dominerade butikshyllorna i hemlandet Italien. Tack vare lyckade reklamfilmer som slog igenom på 1990-talet fick resten av Europa – och världen – upp ögonen för märket. Idag är Diesel även framträdande inom jackor, skor och klockor. Diesel har en rad olika konceptbutiker runt om i Sverige, men för dem som föredrar nätshopping framför traditionella shoppingrundor återfinns märket hos detaljister som Minzo, Nelly och Zoovillage.

Prisvärda märkesjeans

Det vore dock alltför enkelspårigt att hänvisa till reklamfilmer för att förklara märkets framgångssaga. Den främsta orsaken torde vara att märket hållit nere priserna trots en omfattande expansion och statusuppdatering i förhållande till andra jeanstillverkare. Diesel, som idag brukar jämföras med Levi’s, Lee och Wrangler, håller en något lägre prisnivå än de nämnda märkena utan att skära ner på materialkvalitet och design. Kollektionerna uppdateras t.ex. lika ofta som hos till synes klassiska jeansmärken.

Sponsrade länkar