Desigual kläder

Sponsrade länkar


Desigual är ett varumärke med ca 30 år på nacken. Märket, som grundades år 1984 i Barcelona, kännetecknas av en originell stil som uppnås genom glada färgkombinationer.

Desigual

Desigual är idag ett av Spaniens ledande klädmärken och återfinns i butiker runt om i hela världen. Märket, som grundades år 1984 av den schweiziske designern Thomas Meyer, blev en storsäljare tack vare kombinationen av moderiktighet, glada färgkombinationer och en smula bohemiska mönster med ett stort stänk av medelhavstemperament. Desigual återfinns även i butiker på den svenska marknaden – bland annat online. En fullständig förteckning över varumärkets detaljister återfinns på hemsidan (desigual.com).

Desigual och återförsäljare

På den svenska marknaden återfinns Desigual först och främst på nätet; bland annat hos återförsäljare som Zoovillage, Nelly, Johnells och Dandyville. Märket säljer både dam- och herrkläder, liksom accessoarer och skor. Utbudet kan variera något mellan olika länder, men de kollektioner som finns på hemsidan ger åtminstone en vink om vad man kan förvänta sig som kund. Ibland är skillnaden mellan olika plagg hårfin, vilket innebär att man sällan behöver stirra sig blind på ett specifikt plagg.

Hög kvalitet till högt pris

Den som handlar ett plagg från Desigual får vara beredd på att kläderna kan kosta skjortan. En vanlig pikétröja kostar sällan under 500 kronor, medan en kortärmad skjorta kan kosta bortåt 1000-lappen. Å andra sidan är Desigual ett av få varumärken med aggressiv och informell mönstersättning som ingjuter respekt även i vardagliga sammanhang.

Sponsrade länkar