New Yorker kläder

Sponsrade länkar


New Yorker är en butikskedja från Tyskland som enbart säljer kläder i de fysiska butikerna; ett koncept som fortfarande fungerar utmärkt. Inte minst med hänvisning till andra tyskar, t.ex. MediaMarkt.

New Yorker

New Yorker är den givna butikskedjan för ungdomar som gillar spontanshopping av plagg med inslag av amerikanskt gatumode. Butikerna kryllar av jeansmodeller från Smog, Fishbone och Amison; märken som i första hand går hem hos unga killar som passerat 15 men inte 20 år. Kedjan säljer även underkläder, som visserligen är märkeslösa men å andra sidan rankar betydligt högre än underkläder från H & M och Dressmann. I Sverige finns i nuläget drygt tio butiker, som alla är ganska jämnt fördelade över landets södra hälft. Förutom de tre storstadsregionerna har bland annat Norrköping, Uppsala och Västerås försetts med egna butiker.

Utförsäljningar med jämna mellanrum

Eftersom det ingår i new Yorkers koncept att uppdatera produktsortimentet med jämna mellanrum, kan man oftare än hos konkurrenterna stöta på fördelaktiga utförsäljningar och kampanjer. Tänk dock på att olika plagg kan reas ut samtidigt i olika butiker – den som har flera butiker i sitt närområde kan således ha behållning av att uppsöka samtliga.

Omöjligt handla New Yorker kläder online

New Yorker tillämpar – precis som den tyska elektronikjätten MediaMarkt – ett koncept som går ut på att inte marknadsföra sina produkter på nätet. Företaget har således ingen hemsida av värde utan förlitar sig helt till spontanshoppare. Men det hade också i praktiken varit svårt att uppdatera produktutbudet online i samma takt som i de fysiska butikerna uppdaterar sina varusortiment. Särskilt med tanke på att utbudet mellan olika butiker varierar sinsemellan.

Sponsrade länkar