Dagmar kläder

Sponsrade länkar


Dagmar är ett svenskt klädmärke som kännetecknas av sin stilfulla och iögonfallande prägel. Kläderna – som är allt annat än tidlösa – passar utåtriktade tjejer som är måna om att sticka ut i urbana miljöer.

Dagmar

Dagmar är ett svenskt klädmärke som såg sitt ljus så sent som 2005. Varumärket, som drivs av tre systrar med ett förflutet inom modeindustrin, har fått en rad utmärkelser för sina mönster och färgkombinationer med försiktiga influenser från 1930-talets franska Art Deco.

Avslappnade exotiska profiler

Dagmar kännetecknas vidare av sina lösa och luftiga silhuetter, V-ringar och stickade tröjor. Plaggen utmärks också av en viss genomskinlighet, vilket i praktiken innebär att de plagg som finns undertill syns igenom och skapar en intressant färgmixtur i kombination med det yttre klädlagret. Mönstertrycken på plaggen uppvisar exotiska drag, däribland krokodil- och giraffmönster. Även färgerna är formade för att spegla afrikansk natur; sand, koppar och ljusa pasteller dominerar.

Dagmar kläder online

Dagmar säljer inga kläder på varumärkets officiella webbsida. På hemsidan (houseofdagmar.se) återfinns emellertid en fullständig butiksförteckning liksom kontaktinformation till de enskilda butikerna. Dagmar kläder säljs bl.a. hos återförsäljare som NK i Stockholm, Awesome i Göteborg och Aplace i Malmö. På nätet återfinns plaggen bland annat hos kända postorderföretag som Nelly, Zoovillage, Sid and Sally och Grandpa. Priserna kan variera något, men enligt vår bedömning är Dagmar ett märke som håller tämligen enhetliga priser hos de olika återförsäljarna. För att handla plaggen billigt bör man således hålla utkik efter kampanjer eller utförsäljningar hos någon av detaljisterna.

Sponsrade länkar