Morris kläder

Sponsrade länkar


Morris är ett svenskt klädmärke som såg sitt ljus så tidigt som 2003. Produktutbudet omfattar damkläder, herrkläder och barnkläder i en proper, tilltalande och stilren design.

Morris

Morris tillverkar kläder i en klassisk bas, som kompletterats med vågade färger, eleganta snitt och tilltalande mönster – särskilt i märkets vårkollektioner. I märkets herrgarderob återfinns således plagg som bryter mot gamla traditioner genom att låta till synes klassiska plagg passera gränsen för det tillåtna vad gäller färgval och mönster. Herrkläderna är indelade i två grupper; en exklusiv klädgrupp samt ett traditionellt, vardagsbetonat sortiment som omfattar chinos, collegetröjor och stilrena jeans. Prisnivån på plaggen är märkets enda nackdel – räkna t.ex. med att få betala 1000 kronor för en enkel skjorta. Å andra sidan är vår uppfattning att kvalitetsintrycket är ypperligt; ett faktum som väger upp de höga priserna.

Naturliga textilier och färger

Plaggen från Morris är generellt tillverkade i naturliga material som bomull och linne; något som gör dem sportiga, lätta och eleganta. Märket, som är starkt överrepresenterat bland herrkläder, kan köpas i en handfull svenska webbutiker, däribland följande:

  • Sid and Sally – har i skrivande stund alltifrån tröjor och kortbyxor till chinos från varumärket.
  • Nelly – har en klar betoning på herrkläder i sitt sortiment, som består av ca 40 plagg och accessoarer från Morris.
  • Zoovillage – klar betoning på tröjor och chinos i sortimentet.

På den fysiska marknaden återfinns märket i ett 50-tal olika klädbutiker, däribland NK i Stockholm och MQ.

Sponsrade länkar