Mammakläder

Sponsrade länkar


De större butikskedjorna erbjuder ett variationsrikt utbud av snygga mammakläder som är töjbara till den grad att de kan användas under hela graviditeten. Eftersom mammakläder är flexibla storleksmässigt kan de med fördel köpas online.

Moderna mammakläder
Traditionella mammakläder fokuserar på bekvämlighet – t.ex. en lätt, luftig och töjbar outfit med vissa inslag av mode.

Markanden för mammakläder har fullkomligt exploderat sedan 1990-talet; idag kan man till och med köpa mammakläder i olika stilar, däribland retro-, hippie- och 1970-tals kläder – bara för att nämna några varianter i den obegränsade stilflora som dagens marknad tillhandahåller. Mammakläder kan vidare köpas i olika formalitetsnivå; hos större butikskedjor som H&M och Vero Moda återfinns t.ex. billiga mammakläder som är tillverkade i butikskedjornas egna fabriker. Generellt är efterfrågan på mammakläder till budgetpriser större än på motsvarande mammakläder till fest och högtid; kläderna ska ju bara användas under en den begränsade tidsperiod som graviditeten varar.

Töjbara mammakläder i stora storlekar

I strikt bemärkelse behöver inte mammakläder köpas förrän några månader in i gravaiditeten – så lång tid dröjer det nämligen innan kroppens former börjar ändras påtagligt. Innan köpet – tänk på att mammakläderna bör vara töjbara till den grad att de klarar av att anpassa sig till kroppens föränderlighet under hela graviditeten. En del mammakläder – i synnerhet ytterplagg såsom jackor och västar – är nämligen inte lika töjbara som byxor, tröjor och blusar. I fråga om ytterplagg är det således bra att direkt satsa på en storlek som med säkerhet passar även i slutet av graviditeten.

Trikåtröjor och mjukisbyxor – alternativa mammakläder

Den som inte vill investera i specifika mammakläder kan istället klä sig i flexibla mjukisbyxor och trikåtröjor; mjukisbyxorna bör vara försedda med töjbara gummiband runt midjan, som klarar av att omsluta en växande mage utan att spänna åt för hårt. Den enda nackdelen med trikå- och mjukiskläder är att plaggen kan upplevas som alltför informella – de kan således inte användas i offentliga miljöer utan att dra till sig blickar. För hemmabruk lämpar sig töjbar bomullstrikå däremot mer än väl.

Sponsrade länkar