Oxmo kläder

Sponsrade länkar


Oxmo är ett förhållandevis nystartat danskt klädmärke som såg dagens ljus för första gången 1999. Märket – som ger ett sofistikerat och klassiskt intryck – utstrålar både entusiasm och energi.

Oxmo

Oxmo är ett danskt varumärke som tillverkar moderiktiga kvalitetskläder för tjejer och damer. Produktsortimentet inrymmer i första hand klänningar, toppar, kjolar, jackor och blusar. Märket är emellertid inte sofistikerat till den grad att klädernas användningsområde begränsas till högtidssammanhang; plaggens klassiska stil gör att de med fördel också kan användas som vardagskläder.

Bäst utbud av Oxmo online

Oxmo är i skrivande stund ett ganska okänt märke i svenska modesammanhang. Svenska nätbutiker som Smartgirl, Modegallerian och Miinto har ett välsorterat produkturval. Företagets officiella hemsida (oxmo.dk) inrymmer tyvärr ingen webbutik, men väl olika produktblad och färgbilder på plagg från de senaste kollektionerna. Märket presenterar årligen två kollektioner – en för vår och sommar samt ytterligare en höst- och vinterkollektion.

Oxmo kläder i den fysiska detaljhandeln

På den svenska sidan av Öresund är Oxmo bäst representerat i fysiska butiker som Dressingroom, Boutique Blå och Skor & Kläder. Med andra ord – enskilda butiker med lokal förankring på olika orter. I de stora butikskedjornas sortiment finns Oxmo ännu inte representerat och vägen dit är sannolikt lång. Som spekulant på Oxmo bör man således besöka de webbutiker som påtalas ovan – eller ta en tur till Danmark där märket är allmänt känt på ett annat sätt än hemma i Sverige.

Sponsrade länkar