Fred Perry kläder

Sponsrade länkar


Fred Perry är ett brittiskt varumärke grundat av den legendariske tennisspelaren med samma namn. Märket är marknadsledande inom enfärgade pikétröjor i hög kvalitet.

Fred Perry

Det brittiska varumärket Fred Perry är populärt bland aktiva och trendmedvetna ungdomar och yngre medelålders män. Logotypen föreställer en karaktäristisk lagerkrans och tröjorna känns lätt igen tack vare tydlig 1980-tals inspiration. De enfärgade tröjorna säljs i första hand i rött, grönt och olika pastellfärger, liksom i gråa och ljusblåa accentfärger. Stilen andas både street och karakteristiska inslag från tennisvärlden. Fred Perry är kanske det varumärke som sett till att den enfärgade pikétröjan fått fotfäste som trendigt vardagsplagg. Under 1960- och 1970-talen var tröjan mest förekommande bland olika subkulturer, däribland mods och northern soul.

Konceptbutiker och stor representation på nätet

Fred Perry har en konceptbutik på Norrlandsgatan 2 i Stockholm och på Kungsportsavenyn 22 i Göteborg. Varumärkets fullständiga återförsäljarnät anges – land för land – på Fred Perrys officiella hemsida (fredperry.com). Därutöver finns märket att köpa hos kända återförsäljare såsom Sid and Sally, Nelly, Zoovillage, Junkyard, MQ och Asos. I sällsynta fall kan märket även återfinnas i de större sportkedjornas hyllplan.

Kläder för alla målgrupper

Trots att Fred Perry i första hand förknippas med pikétröjor är märkets produktutbud långt ifrån begränsat till denna produktkategori. Skor, väskor och jackor hör även till märkets mönsterprodukter. Fred Perry riktar sitt produktutbud både till tjejer och killar, även om den sistnämnda kundgruppen utgör den i särklass största gruppen köpare.

Sponsrade länkar