Mango kläder

Sponsrade länkar


Mango är ett i grunden spanskt varumärke som gjort en kraftansträngning för att tillverka moderna, ungdomliga och urbana kläder. I Sverige är utbudet av plagg från Mango begränsat till några få butiker.

Mango

Mango är ett ganska nytt klädmärke på den svenska marknaden; märket har många likheter med Zara, men trots sitt spanska ursprung upplevs Mango som mer skandinaviskt stilrent och anspråkslöst i sin framtoning. Märket har vunnit terräng i svenska klädbutiker som MQ och Nelly tack vare hårdnackad marknadsföring med kända ansikten som Scarlett Johansson och Penelope Cruz. Mango designar sina plagg helt själv och säljer kläder i egna märkesbutiker. I Sverige har Mango en märkesbutik på Sergelgatan 2 i Stockholm.

Tar fasta på gamla trender på ett modernt sätt

Klädmärket Mango tar i första hand fasta på gamla trender från 1970-talet utan att för den sakens skull förknippas med vare sig hippies eller retrostil. Märkets förnämsta kännetecken är istället det sällsynt propra, urbana dammodet. Plaggen är romantiska utan att vara lantliga och lyckas med att betona enkelheten i det moderna – i synnerhet i samspelet mellan mjuka färger och dekorativa inslag såsom vågor, spets och volangdetaljer.

Mango kläder online

Den som vill välja och vraka i hela varumärkets utbud kan besöka märkets officiella hemsida (mango.com). Här finns produktutbudet att tillgå i sin helhet. I sammanhanget bör emellertid betonas att shoppingen från denna webbshop sker från utlandet och således kan frakten ta ett par dagar i anspråk. Den som funderar på att köpa Mango kläder online bör ta i beaktande att märkets storlekssättning är ganska liten. Innan du handlar online – prova därför gärna ett plagg från Mango i en fysisk butik för att på så sätt bekanta dig med storleksmärkningen.

Sponsrade länkar